Lambo bouw

Kwaliteit , kennis en realisatie onder 1 dak

Wat is een dakkapel?


Een dakkapel is een opbouw die op uw dak wordt geplaatst. Deze dakkapel zorgt voor extra ruimte en licht in uw huis. U kunt kiezen voor traditioneel of prefab. Een prefab dakkapel komt kant en klaar bij u aan en kan binnen 1 dag geplaatst worden. De traditionele dakkapel wordt ter plaatse gemaakt. De prijs van een dakkapel varieert per woning en is afhankelijk van het type en de gekozen materialen en extra's.


Lees hieronder over de voordelen van dakkapellen en wat wij voor u kunnen betekenen, en dakkapel van hout is in het algemeen het goedkoopst maar dit vergt het meeste onderhoud. deze worden traditioneel en prefab gemaakt volgens de wensen van de klant.Wanneer u kiest voor een dakkapel van kunststof of polyester is dit in de aanschaf wel duurder maar verdient zich weer terug in het onderhoud.


Extra ruimte. 

Het belangrijkste voordeel van een dakkapel is dat u veel extra ruimte en licht krijgt. Een donkere zolder verandert binnen een korte tijd in een ruime werk of slaapkamer. Dit is een ideale oplossing wanneer er sprake is van ruimte gebrek.
Hogere verkoopwaarde van uw woning.

Door het plaatsen van een dakkapel is uw huis meer waard. door het plaatsen van een dakkapel heeft u meer m2  waar u kunt staan en lopen dit grotere beloopbare vloeroppervlak zorgt voor een hogere taxatiewaarde van uw woning en zal een hogere verkoopwaarde krijgen. Wel is het verstandig om bij uw verzekeraar hiervan kennis te geven in verband met uw opstalverzekering. Maar ook als u al een dakkapel heeft kunt u kiezen voor een onderhoudsarme dakkapel. 


Vergunningsvrij plaatsen.

Door het plaatsen van een dakkapel breng je een verandering aan in het model van je woning. Het is daarom wel aan te raadzaam om bij bouw en toezicht van uw gemeente te informeren over mogelijke vergunningsplicht. Wanneer u kiest om uw dakkapel vergunningsvrij te laten plaatsen dan kunt u het beste kiezen voor een dakkapel met een plat dak. dit is namelijk 1 van de voorwaarden die hier voor is gesteld, andere voorwaarden voor een vergunningsvrije dakkapel is dat het op de achterzijde van de woning en de afmeting hiervan. 

Wanneer u een specifiek model, een monumentaal pand of bepaalde afmeting heeft of slechte tot lastig bereikbaarheid hebt dan kunt u het beste kiezen voor een traditionele dakkapel. Waarschijnlijk heeft u al een beeld of idee waar uw voorkeur naar uit gaat maar u moet ook rekening houden met een omgevingsfactor dit is wanneer er aanwezige dakkapellen aanwezig zijn bij aangrenzende woningen. Door het plaatsen van een dakkapel breng je een verandering aan in het model van je woning. Het is daarom wel aan te raadzaam om bij bouw en toezicht van uw gemeente te informeren over mogelijke vergunningsplicht. Tips*

*Soms worden dakkapellen goedkoop aangeboden maar hou er rekening met de duurzaamheid en kwaliteit. door gebruik te maken van duurzame materialen verhoog je de levensduur van de dakkapel.

*Wanneer u kiest voor een dakkapel is het verstandig om een   verwarming element te plaatsen onder het raam.  

*Ook moet u rekening houden met stroom, doordat u een andere indeling gaat krijgen worden de stroompunten / verlichting vaak iets anders ingedeeld. 

*Let goed op wat voor accessoires, rolluiken u toepast. Doordat een dakkapel niet makkelijk is te bereiken dit geld ook voor de materialen die u toepast.  

*Informeer uw buren over de dagen wanneer de werkzaamheden plaats vinden in verband met geluidsoverlast

Opbellen